Så här målar du på bästa sätt

Så här målar du på bästa sätt

Även om de flesta av oss kan göra ett bra jobb när vi målar om ett rum, så är det svårt att komma upp i den nivån som du får när du anlitar ett måleri Stockholm. Apropå yrkeskunniga målare Stockholm har dem förvisso alltid mer erfarenhet än den genomsnittlige husägaren, men dessa professionella målare har även olika tekniker och knep som gör dem till en bättre målare.

Tricket för att få bra resultat ligger förstås i målningens utförande, men även på förberedelserna inför målningen. I den här artikeln delar vi med oss av några av dessa knep så att du kan arbeta mer effektivt och få ett slutresultat som är likvärdigt med ett måleri Stockholm eller en tapetserare lidingö.

Förbered målningen som en professionell målare Stockholm

Målare brukar tillbringa mellan två till fyra arbetsdagar i ett medelstort rum. En stor del av tiden spenderas på att förbereda ytan, grundmåla väggen och till slut – måla med färgen! Allt det hårda arbetet med förberedelserna lönar sig alltid när du i slutet står och beundrar det färdiga resultaten.

1. Ta bort allt från rummet

Visst, detta kan låta som ett väldigt enkelt tips, men faktum är att det ofta glöms bort. Först och främst brukar måleri Stockholm ta bort allt från rummet. Apropå större möbler går det bra att lämna dem i mitten av rummet och täcka den med ett täcke. Därtill är det bra att bland annat ta bort:

  • Alla dörrar, beslag och annat som är i vägen vid dörrarna.
  • Märka alla hörn med maskeringstejp.
  • Täcka över delar av golvet med exempelvis tidningspapper.

2. Åtgärda sprickor och bucklor innan målning

Innan du målar bör du se till att åtgärda alla sprickor och bucklor i dina väggar. Färgen fastnar inte på en yta som är skadad – och apropå det om du inte gör det kommer färgen att sippra in i sprickorna och göra dem värre. Detta är såklart en av de mer tidskrävande delarna av målningen, men även den delen som har en stor inverkan på slutresultatet. Normalt sett brukar målare Stockholm använda ett lätt spackel för mindre sprickor och bucklor och gips för stora och djupa sprickor. Glöm så klart inte att jämna ut ytan efteråt med till exempel ett sandpapper.

Hur du väljer grundfärg och färg

Valet av grundfärgen och täckmålningen är A och O när det kommer till målning. Nedan hittar du några knep som olika måleri Stockholm brukar använda.

1. Välj en bra grundfärg

Apropå grundfärger så finns det ibland en förutfattad mening om att de bara är en utspädd färg. Men detta är fel. Grundfärgen ger en solid grund för täckmålningen och hjälper till att stoppa insuget från underlaget. Detta leder i sin tur till att färgen fäster stadigare på ytan och ger ett finare slutresultat. Måleri Stockholm brukar använda det på de flesta ytor som bland annat sandspackel, betong, skivor av träfiber, gips och mer. Ett duktigt måleri stockholm tar hand om allt från spackel till grunding så det håller!

2. Köp kvalitetsfärg

I allmänhet är glansigare färger mer resistenta mot fläckar och skrubbar. Men en högre glans framhäver också brister i väggen eller i målningen. Glansgraden går från 2 (helmatt) till 90 (högblank). Normalt sett använder målare Stockholm glans 2 för tak och glans 7-20 för väggar inomhus. Apropå färgen, så är det alltid bra att välja ett premiummärke eftersom detta säkerställer att slutresultatet blir snyggt. Tänk även på att måla tre omgångar. Det vill säga grundfärgen först, sedan två lager med toppfärg.

Anlita en målare Stockholm för bästa resultat

Ovanstående tips gäller förvisso målningen. Men dessa tips kan även appliceras för tapetsering. När du ska tapetsera Stockholm är grundarbetet (att släta ytorna och ta bort skavanker) och materialvalet viktigt. Oavsett om du ska anlita tapetserare bromma eller måla, är det bra att överlåta jobbet till ett yrkeskunnigt måleri Stockholm eller en firma som kan tapetsera ort. Således försäkrar du att:

  • Du får bästa möjliga slutresultat.
  • Du undviker att något går fel under målningen eller tapetseringen.
  • Arbetet blir utfört på ett snabbt och effektivt sätt.